martes, 25 de noviembre de 2014

'Lluny d'aquí', d'en Jaume Benavente: refrescant i inquietant

    
    La principal virtut de 'Lluny d'aquí' d'en Jaume Banavente és que manté la tensió fins al final. Essent una novel-la negra que comença plàcida, com un no-res, amb una trama tranqui-la i una história assossegada, de mica en mica els esdeveniments van tornant cada cop més foscos, durs i inexplicables... Fins el final... plè de mort i dolor.

    Molt recomanable aquesta obra on els personatges són del més normal, però que a poc a poc es converteixen en protagonistes d'un trist ritual d'amenaces, apalliçaments i mentides al voltant d'un succés ocorregut anys enrera.

    Sorprèn la transformació del perdedor d'en Tomàs, veí d'Horta, com son pare, propietari de la darrera llibreria de barri, que com si fos el protagonista de 'Perros de paja', en una versió menys guerrera, acaba enrevoltat de mort, por i brutalitat.

    I tot això ho conta en Benavente com si no passàs mai res, en una narrativa suau, de fets cotidians i quasi sense trascendència que a la conclusió ens esclata a les mans.

    Una obra més que gran, amb força i, sobretot, un suspens que ens xucla la ment fins a la darrera pàgina. Molt bona. Genial. Ens fa pensar i gaudir al màxim.

1 comentario:

  1. like si estas aqui buscando un resumen de este libro pq en rincon del vago no aparece

    ResponderEliminar