miércoles, 30 de septiembre de 2015

La sèrie sobre l'inspector Mascarell, una de les més poderoses de la narrativa negra actual

    'Set dies de juliol', de Jordi Sierra i Fabra, és la segona entrega d'un total de cinc llibres dedicats a l'inspector Miquel Mascarell. Probablement, sigui una de les sèries de novel-la negra actual més poderoses, interessants i aclaparadores.

    D'ençà l'any 2008, quan començà la tetralogia amb 'Quatre dies de gener', ambientada uns dies abans de l'entrada de les tropes del general Yagüe a Barcelona, cap de les cinc novel-les de la saga Mascarell han decebut als lectors.

    En aquest cas, estic xerrant de la segona peça de la monumental història de exinspector republicà condemnat a mort per Franco i després perdonat a canvi de vuit anys de treball al Valle de los Caídos.

Acció i trames aclaparadores

    Si al primer llibre, la trama era dura, absorbent i delirant, a la segona, 'Set dies de juliol', els fets augmenten el seu interés, les escenes creixen en interés i la història és encara més poderosa i atraient.

    Mascarell, als 63 anys, continua investigant d'estranquis desaparicions de joves barcelonines, morts estranyes de dones de la vida alegre i la corrupció que embolcalla els nous rics sense escrúpols nascuts al calor de l'hipòcrita règimen franquista (el diumenge a missa i el divendres al bordell).

    Hi ha escenes plenes d'acció, que acceleren el cor, que impacten al cervell i que fan d'aquest llibre una joia de la novel-la negra actual. Un enorme plaer per a tots els sentits. Es gaudeix i es sofreix al 100%. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario